Wanneer is een auto nu een oldtimer en wanneer hoef je geen wegenbelasting meer te betalen voor een oldtimer? Dit zijn vragen die wij vaak krijgen. Het is belangrijk om twee dingen uit elkaar te houden.

Voor de verzekeringsmaatschappij is een auto een oldtimer als deze ouder is dan 15 jaar. Dit betekent dus dat een auto uit 1996 al als oldtimer verzekerd kan worden op een oldtimerverzekering.

Voor de wegenbelasting is een auto echter pas een oldtimer als de auto ouder is dan 25 jaar. In dat geval hoef je geen wegenbelasting te betalen voor de oldtimer.

Bijtelling zakelijk gebruik oldtimers

Het begrip oldtimer voor de bijtelling en onttrekking privegebruik van de auto van de zaak gaat per 01-01-2010 van 15 naar 25 jaar.

Oldtimers en Wegenbelasting

Voor de oldtimers is er een vrijstelling voor de wegenbelasting in het geval de auto ouder is dan 25 jaar. U ontvangt deze vrijstelling automatisch. De belastingdienst weet namelijk precies wanneer uw de auto de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt. Mocht u dit bericht niet hebben ontvangen kunt u contact opnemen met de belastingdienst op telefoonnummer 0800-0749.

Aanpassing vrijstelling oldtimers

De vrijstelling voor oldtimers wordt per 01 januari 2012 bevroren. Alle voertuigen die op dat moment 25 jaar en jonger zijn (vanaf 1 januari 1987) zullen dan niet meer voor de vrijstelling in aanmerking komen.

Mocht u nog vragen hebben over de wegenbelasting voor oldtimers of over een oldtimerverzekering neemt u dan gerust contact met ons op.

Bereken uw wegenbelasting

> Ik weet mijn kenteken niet